View Full Version : Jak chcesz pogadac napisz:)
Tad ek
September 13th, 2008, 16:58
Siemka :)
Zakładam ten temat po to aby mozna sie swobodnie wypowiadac na kazy temat jaki Wam na jezyk sie nasunie:)
Mozna pogadac o wszystkim i o niczym :) Mam nadzieje ze ten temat nei zostanei zamkniety :)
Pozdrawiam :)
No to ja zancze zeby nie by lo :)
Siedze piwo pije i czuje sie samotny ... Czy uwazacie ze Tibia Alienuje nas graczy od swiata zewnetrznego .. I czy uwazacie ze Tibia powoduje ze macie trudnosci z nawiazywaniem nowych kontaktów ?
Pozdrawiam :D
Myst'Sharion
September 14th, 2008, 22:03
Siemka :)
Zakładam ten temat po to aby mozna sie swobodnie wypowiadac na kazy temat jaki Wam na jezyk sie nasunie:)
Mozna pogadac o wszystkim i o niczym :) Mam nadzieje ze ten temat nei zostanei zamkniety :)
No to ja zancze zeby nie by lo :)
Siedze piwo pije i czuje sie samotny ... Czy uwazacie ze Tibia Alienuje nas graczy od swiata zewnetrznego .. I czy uwazacie ze Tibia powoduje ze macie trudnosci z nawiazywaniem nowych kontaktów ?
Pozdrawiam :D
O, widzę ze pierwszy temat i to już dość poważny.
Moim zdaniem to wszystko zależny od człowieka oraz od tego jak bardzo się od gry uzależni. Sama gra nikogo nie czyni mniej towarzyskim. Oczywiście ludzie którzy spędzają cale dnie grając bez przerwy sa mało towarzyscy, ale jest to objaw skrajnego uzależnienia. A tak swoja droga, to w odpowiednich dawkach, Tibia (lub jakakolwiek inna gra online) pozwala poznać nowych ludzi, często z zagranicy i kto wie, możne kiedyś spotkasz swojego znajomego / znajoma z gry w real life? ;)
ciunki
September 15th, 2008, 19:15
Wedlug mnie to zalezy od czlowieka ,ktory w nia gra. Jeden potrafi zawsze i wszedzie myslec o tibi , w szkole, na dworze( jak wychodzi),w pracy, kazda minuta poswiecona na cos innego niz tibia to strata czasu. Sa tez ludzie, ktorzy graja i nie maja problemow, wiadomo ze cialge na dworze albo gdzies indziej nie bedziemy siedziec. Jezeli chodzi o mnie to gram w tibie troszke ale kosztem ogladania telewizji :D
Tad ek
September 15th, 2008, 21:08
Nom w sumie macie racje ... Ale w moim przypadku dla mnie Tibia to ucieczka od szarej codziennosci Czy mozna to nazwac od razu uzaleznieniem? Od czasu do czasu na jakiąs imprezke wychodze ze znajomymi sie spotykam ... Ale czasami mam takiego dola ze dopiero jak soebie pogram to sie odpreze i jest od razu lepiej . Nie pisze ze zawsze tak jest ...
A wam udalo sie poprze jaka kolwiek gre online poznac kogos o kim moglibyscie powiedziec wiecej niz " Przyyjaciel "
Myst'Sharion
September 16th, 2008, 09:15
Nom w sumie macie racje ... Ale w moim przypadku dla mnie Tibia to ucieczka od szarej codziennosci Czy mozna to nazwac od razu uzaleznieniem? Od czasu do czasu na jakiąs imprezke wychodze ze znajomymi sie spotykam ... Ale czasami mam takiego dola ze dopiero jak soebie pogram to sie odpreze i jest od razu lepiej . Nie pisze ze zawsze tak jest ...
O ile nie odbywa sie to kosztem innych rzeczy (nauki, spotak ze znajomymi itd) to nie jest zle. Tibia to gra, gry maja na celu dostarczanie rozrywki. Jezeli tylko taka jest jej rola dla ciebie, to nie widze problemu :)
A wam udalo sie poprze jaka kolwiek gre online poznac kogos o kim moglibyscie powiedziec wiecej niz " Przyyjaciel "
Wiecej niz przyjaciel... to zalezy co rozumiesz pod pojeciem 'przyjaciel'. Jakiejs milosci zycia w grze raczej nie spotasz (chociaz kto wie ;) ). Osobiscie spotkalem wiele ludzi online, a w sierpniu nawet udalo mi sie niektorych z nich spotkac w real life (konwent w Amsterdamie). To naprawde fajne uczucie spotkac sie twarza w twarz z kims, kogo znasz tylko przez te kilka pikseli w grze. Gdyby nie tibia, nigdy bym tych ludzi nie spotkal i ominela by mnie taka impreza, wiec nie zaluje :)
Tad ek
September 16th, 2008, 21:42
No to gratulacje ze udalo ci sie poznac takich ludzi :) Moze kiedys i mi uda sie takich ludzi spotkac albo wyjechac na takie postkanie :)
Pozdrawiam
Bembik
September 17th, 2008, 11:40
Ja poznalem masssssse fajnych ludzi i wiele wielu spotkalem w realu na browarku itp. No nawet mialem etap milosny ;) jednak mam to juz za soba - choc nie zaluje. Jednak Tibia jak i inne gry jest dobra, ale nie mozna zapominac ze istnieje tez prawdziwe zycie od ktorego nie warto uciekac, bo jest na prawde swietne i nie mozna go zmarnowac
Tad ek
September 17th, 2008, 21:29
No to fajnie masz :) Mam pytanko na jakim swiecie grasz ze spotykasz samuch fajnych ludzi ? Bo ja jak narazie pozmalem jedna osobe godna zaufania jak w grze tak i w zyciu relanym :) A jak juz spotykam kogos kto prubuje byc fajny to przy pierwszej okazji prubuje zlurowac na mnie jak najwiecej potworo abym padl ( chociasz pare osob z gildi do ktorej naleze sa naprawde przyjacielsy i pomocni ) ale sa to Br a nie Pl ) czyli setreotyp sie sprawdza :(
Myst'Sharion
September 17th, 2008, 22:01
Ja gram na Refugii, Bembik na Harmonii ;) A co do Polakow to niestety taka jest rzeczywisctosc ze rzadko jakichs milych spotkasz, oczywiscie sa wyjatki. Ale znacznie czesciej spotkasz milych ludzi zza granicy.
Tad ek
September 17th, 2008, 22:37
Nom wyjatkiem jestem Ja :) Ale jak zwykle nikt tego nei do cenia :( bywa i tak :P A dlaczego rzeczywistosc nie moze byc inna lpasza dla naszego narodu ?? Czyzby tereoptypy były górą ?
...
Myst'Sharion
September 18th, 2008, 15:59
Niestety te stereotypy sie biora z prawdziwych przykladow. Wiekszosc polskich graczy do najmilszych nie nalezy, stad zla opinia u innych. A niestety ciezko sie pozbyc tych stereotypow.
Bembik
September 20th, 2008, 08:41
Bah... ja znam ludzi z mojej gildii okolo 3 lat juz pewno bedzie, nigdy sie na nich nie zawiodlem i wiesz mysle ze zaufanie wynika tez z faktu ze sie tak dlugo znamy. A co do Br coz znam kilku i mysle ze chetnie by mnie przyjeli pod swoj dach gdybym mial ich odwiedzic. Z reszta mialem juz kilka zaproszen :D
Poza tzw. old school players jest wielu miernych graczy, którzy tylko czekaja i mysla jak by tu Cie okrasc ;) ale jestem ponad tym
Tad ek
September 20th, 2008, 10:08
No to takze gartulacje poznania takich ludzi :) I co wybierasz sie do kolegow z Br ...
Nom to tez jest ucizliwe kradzieze haki itp. itd ...
Myst'Sharion
September 20th, 2008, 11:33
Nie no do Brazylii to troche przesada leciec. Sam bilet na samolot to masakra :D ale zawsze mozna poznac ludzi z Europy ;)
Tad ek
September 21st, 2008, 00:56
Niom mozna :) w sumie to nawet my na forum sie poniekad poznalismy :D Czy ja wiem czy maskaa jakies 5 klocków w obie strony to chyba jestes w stanie juz zalatwic sobie lot :) A tak pozatym jak tam panie i panowie Tibia ?? Ja jakos nie moge sie przemuc i usiasc dzisiaj aby wbic 2 levele :P
Pozdrawiam MIlego weekednu :D
Bembik
September 23rd, 2008, 09:42
No powoli dochodze do 225 :x ale ciezko malo czasu :)
Tad ek
September 23rd, 2008, 17:44
No to ladne osagi juz masz gz :D Ja tam dobijam dopiero 50 ale moze kiedys bede mial taki level jak ty :) A ci sie dzieje ze nie masz czasu ?
Pozdro
Myst'Sharion
September 25th, 2008, 12:16
No no Dawid, teraz mało czasu a co to będzie jak się semestr na studiach zacznie? ;) w sumie to już mniej niż tydzień :/
ciunki
September 26th, 2008, 20:04
W sumie nie ma sie czym chwalic ze jest sie polakiem .. :D
Tad ek
September 26th, 2008, 22:20
Niom ja nie mam sie co martwic narazie odnosnie studiow ... Ale za to martwie sie poborem i tym jak ulozy mi sie w pracy .. .Mam nadzieje ze bedzie dobrze i bede mogl kiedys dorownac czolowce na moim swiecie jak i w calej Tibi :D
Pozdro wasze zdrowie :Warka w dłoń:
:D
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.