View Full Version : About PACC
misura
October 21st, 2007, 14:26
Czy uważacie, że premium acc jest niezbędny dobremu graczowi w Tibii??? Czy może to pieniądze wylane w błoto??? Uzasadnijcie swój wybór :D
Ja zacznę:
Uważam, że pacc jest niezbędny do osiągniecią hlvl. Obecnie jestem jednak facc, ponieważ... No nie stać mnie na Pacc :D
Miki Montana
October 21st, 2007, 14:48
Pierwszego Pacc'a kupiłem na 50 lvl , wbiłem na nim 73 lvl , po czym grałem na faccu. Następnego kupiłem na 80 lvl , zrobiłem 2 lvl - przestałem grać. Sądząc teraz , wyrzuciłem kase w błoto . Jeżeli zaczne grać to tylko na facc (chyba ze jakąś kaske zarobie choć wątpie) choć będzie trudno, ale da sie obyć bez niego.
misura
October 21st, 2007, 14:49
Ale Facc wiąże sie z problemami, m.in kolejkami. Chcoiaż wczoraj gracze Pacc też mieli kolejki :P
Magik
October 21st, 2007, 14:55
Pomyliły się temaciki :P
.....
W dzisiejszych czasach gra w tibie to strata czasu, jednak jeżeli ktoś lubi to niech kupują, oczywiście jeśli jest wystarczająco kasy ,chodzi mi o to że chłystki wydaja na to wszystko co mają, a po co ??
misura
October 21st, 2007, 14:59
Dlatego, że pragną być lepsi od innych... ;)
Miki
October 21st, 2007, 15:06
miałem pacca ale uważam że jeżeli jest się wystaczająco dobrym graczem można wbić hlvl bez niego (pozdro dla kumpla 96 knighta który ani razu nie miał pacca :P)
Paradias
October 21st, 2007, 15:45
Osobiście gram na facc ale przydał by mi się Pacc choć by sobie po odwiedzać wyspy :)
Zieniu
October 21st, 2007, 16:44
heh bez pacca nie da sie expic chyba ze masz jakis 50+ lvl to idziesz na d lair kolo veno albo na molts, poh, poi inne miejsca oblegaja nooby:/ taka prawda
Lazur
October 21st, 2007, 17:34
Wszystko zależy od servera... Na serverach non - pvp są gigantyczne kolejki , a na starszych pvp kupa noobów oblegająca każde expowisko.
luk93
October 21st, 2007, 20:32
ja uważam że jeśli chcesz być dobry i szybko expić kupuj pacc, wtedy wbijesz szybciej niż taki facc, więcej jest kont facc nie premium, ja mam nadzieję w przyszłości na jakiegoś pacca :D
Cornux
October 25th, 2007, 12:57
pacc jest potrzebny do gry w tibie ... bez niego nie byloby wspanialych huntow na demcach
czy na frostach ... ale uwazam ze mozna sie bez niego obejsc
shuric
November 5th, 2007, 16:52
ja uwazam zeby sobie fajnie pograc to trzeba miec pacc (zwlaszcza postacie magiczne) ale nie wydam rl kasy na pacca (predzej gp)
Garen
November 5th, 2007, 17:32
pacc musi byc zawsze :P no moze z wyjatkiem momentow gdy trenie, ale nie wyobrazam sobie expienia na jakimkolwiek lvlu bez niego ( no moze wyjatek 8-20 :P)
luk93
November 6th, 2007, 20:59
da się obyć bez pacca, trzeba tylko umiejętnie grać ;], oczywiście każdy jakby miał okazje chciałby pacca, no ale nie każdy może go mieć, niestety taka prawda, ale nie jest aż taki drogi ;]
Miki Montana
November 7th, 2007, 14:43
pacc musi byc zawsze :P no moze z wyjatkiem momentow gdy trenie, ale nie wyobrazam sobie expienia na jakimkolwiek lvlu bez niego ( no moze wyjatek 8-20 :P)
Wiesz , ja na swoje 2 pacce długo składałem kase . Teraz gdybym miał mieć Pacca to albo za gp's(choć nielegalne + marnowanie gp's) , albo bym próbował wygrać na losowaniu bo już nigdy nie kupie go za normalną kasę.
macintosh
November 8th, 2007, 22:48
ja dopiero co kupiłem pacc i zobaczę czy lepiej jest napewno wiecej expa jest wolnego i blesy można kupić i inne niespotykane dla facc żeczy a także lepszy zarobek z sprzedawania itemków
Miki Montana
November 9th, 2007, 15:21
@up
Zeby zarabiać na itemkach musisz mieć min.40 lvl + dobrą ekipe na Djinna(Solo na 90+). Co do blessów to 4 są na Faccu a tylko 1 jest na pacc area.
Ameriov
February 3rd, 2008, 13:52
Gra postacia magiczna bez pacc jest naprawde bardzo bardzo trudna, knightem... nie wiem, palkiem jeszcze luz mozna na faccu pograc, expisz na GSach albo Dragon Lair a kumple kupuja r speary czy heal potiony... Ale z PACCem jest stanowczo wiecej kasy i expa wiec chyba wszystko jasne...
ciunki
August 16th, 2008, 04:18
No na wysokim lvlu jest nie zbedny
Tad ek
September 12th, 2008, 21:11
W sumie wedlug mnie kazde pieniadze wydane na gry online sa "wyzucine w błoto " Bo przeciesz po grze nie da sie jakoś ich odebrać albo zarobić podczas gry :)
Ale w sumei fajna sprawa taki maly prestiz mam Pacca a inni nie maja :) Ale pozatym to bez paca da sie grac:) Pozdro
Karaluch von Lord
November 19th, 2008, 01:05
Według mnie granie do 50 lvlu na facc nie jest trudne... to zależy jeszcze od profesji bo ja naprzyklad mam 40 palla i bez pacc ladnie mi sie expi ;] Pacc jest bardzo przydatny, lecz mozna sie obejsc i bez niego :P
Garen
November 19th, 2008, 07:49
mi juz 180 wybilo na liczniku i niewyobrazam sobie gry bez pacca :P
Ycy
November 19th, 2008, 14:28
Uważam, ze jeśli ktoś Tibie traktuje jako grę, a nie tryb życia, to można obejść się bez pacc'a.
Ale z drugiej strony pacc pomaga ;)
Lipus
November 19th, 2008, 16:16
To, czy PACC jest zbędny, czy niezbędny, chyba w największym stopniu zależy od profesji.
Przykładowo Paladyn bez PACCA może wytrzymać chyba najdłużej (myślę tu o możliwościach do expienia, których paladyni mają naprawdę wiele -do ok. 60 lvlu spokojnie mogą grać na FACC i zdobywać doświadczenie dość szybko...)
Z kolei knight ma o tyle ciekawa sytuacje ze jemu PACC przydałby się od początku do ok. 50-60lvl, ponieważ na FACCU low-lvl knighci mają bardzo mało expowisk, a jeżeli coś się znajdzie, to zazwyczaj są one przepchane ludźmi/botterami. Więc rycerze dopiero na 50+lvl mogą efektywnie poexpić sobie na FACC Area, dokładniej na Orc Fortess, czy PoHu...
Na koniec Druidzu/Magowie. Zawsze każdy stawia te profesje na niemożność gry nimi na FACCu. Ja myśle inaczej. Według mnie profesje magiczne do 40+lvl maja naprawde dobre expowiska, m.in FACC Tomba, Dragon Lairy (to bardziej dla druidow 33+lvl i sorcow 37+lvl), PoH (20-30lv), kopalnie kazoo, (25-nawet do 50+), Mintwallin(30+) itp ;), ale trzeba przyznać że na PACCU profesjami magicznymi przede wszystkim gra się łatwiej, chociażby ze względu na promocję (czyt. szybsze trenowania mlvl robiąc runy)
Podsumowując, nie należy szaleńczo dążyć do jak najwcześniejszego kupna PACCa, ponieważ na low lvlach wiele nam to nie da( wyjątek-knight), a może to być tylko strata pieniędzy...
Pozdro ~!Lipus!~ ;)
Kenshin
November 22nd, 2008, 11:22
Bezsensowny temat, granie bez pacca w Tibii to jest jak gra w demo i każdy o tym dobrze wie... Nie można wbić dużego lvl bez pacca... A czy się kasa w błoto wywala to już jest pytanie do każdej osoby...
Kaito Yamaro
November 22nd, 2008, 22:38
Miałem pacc od 19 lvl z krótkimi przerwami, szczerze mówiąc dużo wygodniej i przyjemniej się gra, nie mam zbytnio problemu z oszczędzaniem, więc mogę sobie pozwolić na regularne kupno (tym bardziej, że jest bank transfer przez CipSoft!) ;) Zaznaczyłem "Raczej tak, ale można się bez niego obyć w wyjątkowych sytuacjach", bo szczerze powiedziawszy nic by mi się nie stało, jakbym nie miał - i tak nie expię ^_^
TenaciousDee
November 23rd, 2008, 14:01
Absolutnie nie wyobrażam sobie gry bez premmy, nawet skillowac się nie da (brak gargulców na no-pvp a slime sux).
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.