PDA

View Full Version : [poradnik] wszystko o knightcie

Zieniu
October 22nd, 2007, 18:52
Wszystko o Knightcie…

Postanowiłem napisac rzeczowy poradnik dotyczący knighta… zamieszczam na nim moje przemyślenia i wiedze z innych poradnikow …

Wiec zacznijmy troche pisac:

Rookgaard:
Co tutaj mowic? Każdy powinien wiedziec jak wyjsc na mainland… ale taka moja rada wraz z wbiciem 8 lvla sprzedajcie cale eq i kupcie tyle carlin swordow ile uniesiecie… po wyjsciu z Rooka można sprzedac Carlin Swory w Carlin u npc Rowenna oraz w Kazordoon u npc Ugod… jest jeszcze możliwość sprzedania ich na Darashi u npc Habdel lecz to tylko rozwiązanie dla posiadaczy pacc…
Mainland:
Po sprzedazy Carlin swordow mamy niecale 1k w kasie + to co zostalo nam z loota mniej wiecej powinno być to 500gp czyli mamy 1.5k, kupujemy za to plate seta steel/dark Helmut i jakis sword o ile wystarczy kasy… oraz dwarven shielda… Jeśli dysponujemy inna postacia na danym servie co ma jakis kapital to warto zainwestowac w skilowanie od 8 lvla…a jeśli nie to… trolle można znaleźć praktycznie wszedzie w każdym miescie nie będę pokazywal bo chyba większość wie a jeśli nie, proszę powiedziec zedytuje posta i dodam jakas miejscowe…

Na razie na temat expienia nie będę się rozpisywal jest na to czas…
Powiedzmy co o skilowaniu…
Na jakich potworkach z jakim skilem i mniej wiecej jaki czas na danego skila:

- 35/35  wbijamy to na trollach bezproblemowo, możemy się już przenieść na rotwormy z doggerem i atakowac na balance lub full def…
- 40/40  tutaj powinniśmy się przezucic na knife i nadal skilowac na rotwormach na balance puznije na full def
- 45/45  możemy się przenisc na Dwarfy okolice Kazordoon lub nadal siedzieć na Rotwormach…(ja skilowalem na Rotwormach do 60/60 pokaze miejsce gdzie jest dobre expowisko)
- 55/55  tutaj tak jak u gory dwarfy, rotwormy
- 60/60  jeśli macie przyzwoite eq czyli inne niż p set i dwarven shield możecie *****yc trenowac na slimy, mogą zadawac hity ale powinniście tak manewrowac ilością manny żeby modz się leczyc co jakis wiekszy hit od slima niegdy nie miejcie calej manny zawsze niech się laduje np: jak macie 50 many to się uleczacie a nastepne 25 zostaje na wszelki wypadek,
Tak czy siak na slimach można skilowac az do 90/90 znam osoby co tak trenowaly a jeśli nie to…
- 80/80  od tego lvla możecie trenowac na monkach w molts jest to miejsce miedzy Carlin a Ab bardzo niebezpieczne… lurujesz sobie trolla i lejesz ciagle monka Az do czasu gdy ten zadaje wieksze hity, zabijamy monka i czekamy Az się zraspi nowy… Tutaj koncza się możliwości trenowania ostateczny trening to trening na monku…
Teraz przedstawie czas jaki potrzeba na danego skilla

Co do skilowania player vs player knight vs knight powinniscie miec takie same skilla a jesli ty lub twoj partner(do skilowania) nie zadaje ciosow to zaloz slabsza tarcze tak aby on i ty co jakis czas zadawali blood hity... najlepiej ustawis sie niedaleko wody i ciagle lowic rybki tam mozecie skilowac i skilowac

knight vs pall to polega mniej wiecej na tym samym, chociaz pallowi rosnie szybciej skill walki bronia dystansowa, dlatego wasze uzbrojenie powinno byc takie aby palladyn nie zadawal wiekszych ciosow niz knight, knight lepsza tarcze(aby nie dostawal zbyt duzych hitow) pall powinien skilowac bez armora albo z slabszym tak aby knight mogl zadawac jakies blood hity...

trening na summonie...
prosisz kolege aby postawil ghula/monka w zaleznosci od twojego skila ataku, bierzesz na siebie jakies dwa slabe potworki(aby dawaly hity na twoja tarcze, gdyby nie to skill ataku by rosna a twoja defensywa byla by bardzo slaba (nie rosnie skill shielda)) i lejesz ghula/monka...

Ze skila 50 do 60 potrzeba około 30 godzin czas jest podany + -
Ze skila 60 do 70 potrzeba około 57 godzin + -
Ze skila 70 na 80 potrzeba około 153 godziny + -
Ze skila 80 na 90 potrzeba około 365 godzin + -
Ze skila 90 na 100 potrzeba około 911 godzin + -

Ta wiadomość zaczerpałem z poradnika Raynolda… dziękujemy mu za to

Jakie skile na jaki lvl?

10 lvl = 40/40
15 lvl = 55/55
20 lvl = 60/60
30 lvl = 70/70 (zalezy jak komu się podobaja swoje hity)
40 lvl =75(80)/75(80)
60+lvl = 85/85+ teraz jeśli macie czas i checi trenujcie dalej lecz te skile sa wystarczajace

Co do Expienia, duzo na ten temat nie mogę powiedziec gdyz widzialem knightow z 40 lvlem i skilami 60/60 oraz knightow z 20 lvlem ze skilami 70/70 trudno…

10 lvl  tutaj pozostaja trolle,rotwormy(folda, fibula, samp trolle kolo thais, -1 i -2 molts

15 lvl  z dobrymi skilami można chodzic na kopalnie w kazzo na dwarfy wszystkie oprucz dwarfa geo i guarda, minosy na foldzie fibula carriony, darashia minosy, liberty bay roty i carrion wormy… larvy w ank mozna się pobawic na -1 w tombach…

25 lvl  z dobrymi skilami można huncic jednorazowo dragi ale co do Expo to można zaczac chodzic na minosy kolo kazzo elfy na fortecy niedaleko Venore(potrzebny machete)

35+ lvl tutaj już skile mowia co i gdzie można expic, na dragach przy niewielkiej sytracie uhow a jeśli nie chcialo sie trenowac dalej tluc elfy… na fortecy elfow można expic do 50+ lvl zarobek dobry jak i exp ciekawy… hmm dlaczego ja jeszcze nie wspomniałem o scrabach? Dobry exp i sa kasodajne:D ale to wersja dla pacc można je tez tluc wczesniej a na 50 można prubowac acient scraby jechac, hmm jeszcze sa barbarzyncy dobry exp i kasa tez, rozwiązanie dla pac,c także forteca orckow powinniście dawac rade.. to dla facc a jeszcze jedna miejscowka na której można zaczac expic wczesniej bo juz na 20 lvlu i można skończyć na 100+ sa to żółwie i blood craby… można tez expic na malpach na tiguandzie expic tam damy rade wczesniej około 30 lvla ale może być minimalne waste… marlekiny w grupie sa silne… to sa miejsca na których można expic do 100+ mowie o żółwiach i malpach, nie wspomnialem o lizardach sa one na tiquandzie ale zeby nie wastowac zaleca sie expic na nich okolo 45lvla

100+ lvl zostaja nam dragony, dragon lordy, frost dragony…

150+ - demony? Demony można huncic nawet na 60 lvlu z dobra ekipa ale trudno mi powiedziec od którego zaczac chodzic na te stwory a także na bohemothy llecz zadko się trafia żeby exp na nich rzynosil kozysci chyba ze wypadnie jakis Rar w postaci mms, g legsow lub mpa lecz jest nie duza gwarancja ze któreś z tych itemow zdobędziemy…

Co do mlvla to nie jestem także pewny nie oznacza to jednak ze pisze ten poradnik bezmyślnie:
10lev- 1mlvl
15lev- 3mlvl
20lev- 4mlvl
35lev- 5mlvl
50lev- 6mlvl
80lev- 7mlvl
150lev- 8+mlvl

Hmm Hunty tak jak powiedziałem można huncic demony nawet na 60+ a można huncic na 100+ zalezy kto ma jaka ekipe…
Teraz czas pokazac miejsca do treningu...

Nie wiesz jak doplynac na folde pokaze ci droge od carlin do npc ktory cie tam przeniesie za 20gp...
http://www.mFoto.pl/uploads/1640/droga-do-statku-na-folde_b2de9.jpg (http://www.mFoto.pl/)
a wiec miejsce ze slimami:
na drugim obrazku jest zaznaczone miejsce miejsce gdzie trzeba rozkopac lopatahttp://www.mFoto.pl/uploads/1640/slimedbridke_ca2bb.jpg (http://www.mFoto.pl/)
teraz miejsce ze slimami prosze nie wybijac jak ktos tam trenuje z gory dziekuje...
tutaj na drugim obrazku jest pokazane miejsce gdzie musimy roskopac dziure do Rotwormuw pickiem!!http://www.mFoto.pl/uploads/1640/rotwrmy-folda_750a4.jpg (http://www.mFoto.pl/)
jesli bedziecie potrzebowac droge doo jakiegokolwiek miejsca to piszcie w temacie jesli bede mogl pomoge, wskazcie bledy to poprawie

droga do elf fortec potrzebny macheta do sciecia trafy
http://www.mFoto.pl/uploads/1640/droga-do-elf-fotec_75345.jpg (http://www.mFoto.pl/)

Miki
October 22nd, 2007, 21:04
mało miejscówek do expienie i musze się doczepić do molts bo tam nie chodzi o jakie skille masz tylko głownie o lvl i eq :P
poza tym dobrze by było wspomnieć o trenowaniu na innym graczu albo na summonie :P

shuric
October 23rd, 2007, 16:57
skillowanie z druidem ktory sie exuruje gran, zazwyczaj za 1k/h

exp na soldach i guardach

exp na zamku w ab( praktycznie od 10 do 30 lvl mozna)

exp na ghostlandzie

exp na cycach

Zieniu
October 23rd, 2007, 17:31
skillowanie z druidem ktory sie exuruje gran, zazwyczaj za 1k/h

exp na soldach i guardach

exp na zamku w ab( praktycznie od 10 do 30 lvl mozna)

exp na ghostlandzie

exp na cycach

wedlog mnie skilowanie z druidem zenada
exp na soldach moze ale guardy odpadaja
ghostland bardziej dla palladynow i postaci magicznych jak ktos lurnie dsa to ciezko chociaz jeden nie robi problemu
cyce ze slabymi skilami odpada... cyce tez bardziej dla palla i magicznych postaci... a na wyzszym lvlu sie nie oplaca i do tego loot dupny:/

Poradnik niezbyt ciekawy.Warto wspomnieć o eq. Dodać kilka expowisk i poprawić parę
szczegółów dotyczących skilowania.
Expowiska :
- Barbariany (30-100lvl )
- Cyklopolis (25 - 80lvl )
-Frost Gianty (40 - 70lvl)
-Lizardy (50-120lvl)
-Tomby (20 - 120+lvl) - zależy od tomba.

Wspomnij też o bloczeniu i team huntach.

co do eq to mozesz miec plate seta na 80 lvlu a mozesz miec k seta na 8... mam 8 lefel i mam crown seta to dopsze czy sle?:D fakt zapomnialem o lizardach

Lazur
October 23rd, 2007, 19:09
Poradnik niezbyt ciekawy.Warto wspomnieć o eq. Dodać kilka expowisk i poprawić parę
szczegółów dotyczących skilowania.
Expowiska :
- Barbariany (30-100lvl )
- Cyklopolis (25 - 80lvl )
-Frost Gianty (40 - 70lvl)
-Lizardy (50-120lvl)
-Tomby (20 - 120+lvl) - zależy od tomba.

Wspomnij też o bloczeniu i team huntach.

luk93
October 24th, 2007, 19:56
wszystko fajnie, parę rzeczy do poprawek, ogólnie spox, 6.5/10

Cornux
October 25th, 2007, 12:55
iles tam up@
racja niezbyt ciekawy ... gdyby dodal eq jakie na lvl i hunty co jak i gdzie byloby duzo lepiej 7/10