PDA

View Full Version : Wywiad z Garanem z Harmoni :)

Magic Monster
November 5th, 2007, 22:34
Może się przedstawisz ile masz lat gdzie mieszkasz jak masz na imię?

Więc tak. Mam na imie Tomek, mam 17 lat i mieszkam w Skawinie- tuż obok Krakowa.

Może pare słów o swojej postaci?

Przed Garenem miałem wiele postaci. Na początku robiłem postać pokażdym deadzie do czasu aż mój najlepszy kolega z którym utrzymuje kontakt do dnia dzisiejszego Ard Carraigh nie uświadomił mnie ze dead list się kasuje po pewnym czasie.

A ile nią grasz?

Sam Garen powstał niedawno bo 1 stycznia bieżącego roku. Ale w sama tibie gram juz chyba z 3 lata z 2 przerwami.

Ile czasu poświęcasz na granie w tibie?

Dawniej gdy jeszcze nie miałem Garena był to dość krotki czas, jednak od powstania tego knighta zależało mi na szybkim wyexpieniu i zdążało się siedzieć po 8 godzin.

Dlaczego taki nick? Dlaczego akurat taki wybrałeś?

Miałem 1 dłuższej przerwie w czasie której grałem w Ragnaroka i kolega grający Lord Knightem miał właśnie taki nick, który za jego zgoda sobie wyporzyczylem :)

Gdzie expisz?

Aktualnie siedzę tam gdzie jest wolne o co na Harmonii ciężko, czasami uda się dragon lair w Venore lub Edron dorwać, a jak to zajęte idee na piraty, Orc Fortress do króla lub Ancient Scaraby. Frosty i DL’e praktycznie cały czas zajęte.

Świat Harmonia jest światem przypadkowym ?

Nie, zaczynałem na Infernie (nie wiedziałem co to pvp enforced) potem nova na której zraziły mnie ceny i PK za nic, a że Secura była wtedy oblegana dlatego gram na Harmoni.

Jakbyś mógł się przenieść na świat pvp zrobiłbyś to czy pozostałbyś na świecie non pvp?

Za dużo mam tutaj przyjaciół i osiągnięć by zmienić Server. Gra tu nawet moja siostra.

A co nam możesz powiedzieć o MDW ?znasz go ?znasz powód dlaczego nie expi?

Z Ruthless znam tylko Shinguarda Bembiczka i Aalskiiego, a oni niewiele na ten temat wiedza. Przypuszczam że nie expi ponieważ zmniejszyli mu dmg prawie 2 krotnie.

Tibia to słabą gierka pod względem grafiki efektów ,co cię wciągnęło do niej kiedyś i cię dalej przyciąga?

Kiedyś wciągnęli mnie koledzy z rl i to ze jako jedyna mi nie lagowała. Próbowałem mu ale lagi były za duże by grac. Tak jak mówiłem miałem 2 przerwy w których czasie próbowałem Ragnaroka, WoWa i Freelancera. Jednak tamte gry są bardziej nastawione na exp niż na komunikacje z innymi i dlatego tu wracam.

Jak myślisz tibia zmierza w dobrym kierunku ? Częste update ,coraz więcej nowych rzeczy...

Mimo iż jestem knightem nie podoba mi się ostatni update. Przez tak drastyczne zmiany w dmg na każdym expowisku można spotkać nawet 50lvle, gdzie jak w przypadku Venore dragon laira ludzie zaczynali tam chodzić z przynajmniej 80lvlem. Tak samo zmniejszenie dmg klas magicznych jest przesada ponieważ nie ma teraz możliwość pójścia na jakieś konkretniejsze hunty/questy. Po prostu nie ma kto tego zabić.

Jeżeli jesteśmy juz przy update to jak ci się podoba letni update? co ci się najbardziej w nim podoba?

Areny są super wyzwaniem, do tego łatwiejszy dostęp do potworów z POI w kopalniach dają możliwość na wykonanie dreamer's chalange.

Jakie rzeczy w tibie cię najbardziej denerwują?

Za dużą stratą expa przy deadzie klasują się osoby którym nie zależy na opinii innych, przez co nie stosują się do ogólnie przyjętych zasad w Tibi.

Twoje ulubione miasto w tibie ? gdzie najwięcej czasu spędzasz?

Najwięcej czasu w Tibi spędzam na treningu w MOLTS, a jeśli chodzi o miasto to Venore, da się z niego najszybciej i najtaniej dostać wszędzie.

Walczyłeś juz z jakimś z bossów? orshabaal? morgaroth? ferumbras?

Orshabaala na harmoni jeszcze nie mieliśmy, a z morgarothem i ferumbrasem szybko rozprawiło się Ruthless. Mam nadzieje ze Black Company podszkoli magów i razem z siostrą będę mógł iść blokować.

Masz jakieś rare itemy?

Jeśli za rare uzna się SCA to tylko to. Wszystko to co wartościowe obrazu sprzedawałem. A z ciekawszych rzeczy to miałem w rękach Fenix Shielda zlooconego przez Black Company.

Jakbyś mógł teraz zmienić profesje postaci zrobił byś to?

Wybrałbym Sorca. Za mało ich jest. Jednak nie potrafiłbym postaci magicznej czy palka wyexpić.

Masz jakiś cel w grze? czy będziesz expił cały czasz?

Skill 100 axe przegonić siostre z lvl i wykonać barbarian addony bez kupowania niczego.

Noto teraz szybkie odpowiedzi.

Najlepszy potwór do zdobywania expa?

Hydra

Najlepszy potwór do zdobywania loota?

Demon , Hydra

Oki przejdźmy w sprawy rl. Czym się zajmujesz?

Uczę się w Technikum Łączności w Krakowie, Jestem w klasie Technik Informatyk. Do tego lubie jazdę na rowerku i różne lan party.

W twojej okolicy gra dużo ludzi w tibie czy biorą przykład z ciebie?

Dawno temu byłem vice leaderem Black Company i z ta gildią jestem dalej związany mimo ze na chwilę obecną w niej nie jestem. A BC lubi robić zjazdy od czasu do czasu.

To wszystko dzięki za wywiad .Może chcesz kogoś pozdrowić?

Cala gildię Black Company. Siostrzyczkę Ravena Kareveira i mojego najlepszego tibijskiego kolegę Ard Carraigh :*

Noto teraz kilka fotek :)

http://img240.imageshack.us/img240/7818/garen07080807321962gu7.jpg (http://imageshack.us)

A tutaj auktualny stan postaci :)

http://img221.imageshack.us/img221/8247/beztytuunr3.jpg (http://imageshack.us)

A tutaj cała ekipa :)

http://img218.imageshack.us/img218/7782/bc24ca6.jpg (http://imageshack.us)

Miki
November 6th, 2007, 17:21
bardzo ładny wywiad - stylistycznie też nie można narzekać - baa nawet zdjęcia to spory plus jak masz robić takich więcej to jestem za ^^

Miki Montana
November 6th, 2007, 22:51
Supper, jeżeli wywiad z moim kumplem wyjdzie ci tak samo jak tutaj(albo lepiej) to "Respect to you ^^" . Bardzo Czytelne , Fajne Pytania i Zdjęcia xD

Garen
November 7th, 2007, 19:38
hehe niezle nawet wyszlo ;)
ard carraigh wyjdz za mnie :D

Prs
August 12th, 2008, 21:03
Wszystko byłoby przecudnie, gdyby nie sam tytuł, w którym już jest typo x_x'
No i błędy ortograficzne, serio jak już coś dajesz, to wklej to może pierw do Worda, żeby ci je wykrył, huh? ;_;'
Nu, ale widać to nie przeszkadza GarEnowi, tedy się nie wtrącam już :p

Signed, Prs

Garen
August 12th, 2008, 21:53
mowilem ze niewarto tego czytac :P

ciunki
August 16th, 2008, 04:09
mowilem ze niewarto tego czytac :P
E tam ciekawe ale jedyne co mnie zastanawia to czy nie powinno byc: Wywiad z Garenem ,a nie z Garanem :D

Garen
August 16th, 2008, 07:54
powinno byc wywiad z baranem :P

Therion
August 18th, 2008, 09:33
To ja wiem chyba dużoooo więcej na każdy z tematów :).Zróbcie Wywiad ze mną...w końcu jestem żywą legendą Harmonii...ale więcej wam na razie nie zdradzę :>.Bembik-piśnij słowo o mnie i Hunted :>.A co do Ruthless to co jak co ale ja chyba wiem o niej najwięcej mimo że w niej nie jestem Rhrhrhrhrhrhrrrrrrrrrrrrrrrrrr r:P

Mystic Videl
August 18th, 2008, 23:04
Twoje ulubione miasto w tibie ? gdzie najwięcej czasu spędzasz?

Najwięcej czasu w Tibi spędzam na treningu w MOLTS, a jeśli chodzi o miasto to Venore, da się z niego najszybciej i najtaniej dostać wszędzie.

Errm, to jest MOLS -> Maze of Lost Souls ;) No no, tyle juz tam siedzisz, a nadal piszesz z bledem :P

Videl

ciunki
August 18th, 2008, 23:48
Errm, to jest MOLS -> Maze of Lost Souls ;) No no, tyle juz tam siedzisz, a nadal piszesz z bledem :P

Videl
http://s195.photobucket.com/albums/z286/ciunki/molts.jpg
Raczej molts
:cool:
@Edit
W sumie przed slowem "maze" tez jest "the" , wiec TMotLS?

Garen
August 19th, 2008, 08:12
ja zawsze MOTLS pisalem ale tam jakos MOLTS sie zrobilo :< :P MOLS glupio brzmi:P

i od dawna juz tam nie siedze :P

Bembik
August 19th, 2008, 10:09
Siema GARAN

Mystic Videl
August 19th, 2008, 16:35
Wszystko byloby pieknie, ale jest taka regula, ze gdy tworzysz skrot od czegos, to nie uwzgledniasz slow takich jak :"the, and, but, from".

Zatem tylko MOLS jest poprawne, jesli chodzi o utworzony skrot :)

Videl